PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
četrtek, 06. oktober 2016 | 0 | Št. ogledov 1609 Kategorije: Svetovanje - DAVKI, DDV - MPD TAGS: DDV-76.a ZDDV-1 DDV- Stopnja DDV-Gradbene storitve

Vaše vprašanje-povezetek:

V zvezi z NET-METERINGOM, prosimo naslednje informacije:

1. Kdaj in v kakšnem primeru se uporablja 9,5% DDV?
2. Kdaj in v kakšnem primeru se uporablja 22% DDV?
3. Kako je kadar je naročnik podjetje? Se lahko uporablja potem 76a člen zakona o DDV-ju in se pri izvedbi na ključ plača vrednost brez DDV-ja?
4. Se pri izračunu gospodarnosti kadar gre za fizične osebe uporabljajo cene z ali brez DDV-ja? Če se uporabljajo cene z DDV-jem ali je dovolj, da imamo v opombah nasipamo samo "vse zgoraj nevedne cene in izračuni vsebujejo DDV"? Glede na to, da je lahko stopnja davka pri posameznih postavkah različna (cena postavitev net-metringa vsebuje 9,5% DDV-ja, cena skupne nabavna cene el energije pa 22% ddv).

Naš odgovor - povzetek:

Pod pojmom net-metering razumemo postavitev sončne elektrarne, predvidoma na strehi naročnika in za potrebe naročnika. Pojem NET-METERING zajema vgradnjo sončne elektrarne, ki jo uporablja določena stanovanjska/poslovna enota in ni povezana s prodajo elektrike (kot to velja za sisteme, ki so veljali do ukinitve subvencioniranja).

Pod pojmom »postavitev« bomo predvideli, da gre za izvajalsko pogodbo s katero se podjemnik zaveže dobaviti in vgraditi material za sončno elektrarno. Postavitev sončne elektrarne sodi dejavnost gradbeništvo - SKD F/42.220 – gradnja elektrarn.

Na podlagi zgornjih predpostavk mora izvajalec (je zavezan za plačilo DDV-ja) osebi:

1.      ki ni identificirana za DDV v Sloveniji, ..................

2.      ki ni identificirana za DDV v Sloveniji, izdati račun po stopnjo ........ NE gre za stavbe, ..........

3.      Ki je identificiran za DDV v R Sloveniji izdati račun ............................

V kolikor sončna elektrarna ni funkcionalno povezana s stanovanjem..........................

Odgovor na drugi sklop vprašanj je povezan predvsem s statusom investitorja v smislu identifikacije za DDV. ...............Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS