Išči

2. Svetovanje - DAVKI - procesno pravo

Storitev davčnega svetovanja v davčnih postopkih vsebuje storitev sodelovanja, pomoči, zastopanja davčnega svetovalca s certifikatom Davčni svetovalec Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije (mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.) v postopkih obdavčitve z vsemi štirimi skupinami javnih dajatev v Republiki Sloveniji (dajatve državnega proračuna, prispevki, dajatve javnih gospodarskih služb in RTV prispevka ter dajatev lokalne samouprave).

Najpogosteje storitev »pomoči v davčnih nadzorih« izvajamo v zvezi z »davčnimi inšpekcijami«, ki jih izvaja Finančna uprava Republike Slovenije. Davčni svetovalci družbe TAXIN d.o.o. objavljajo komentarje o sodbah sodišč o davkih pri nas v BLOG-ih (BLOG1).

Stranke, ki sodelujejo z nami so deležne varovanja vseh pravic palčnikov davkov (pravica do zakonite odločitve, pravica biti informiran, pravica do pooblaščenca...), kot izhaja iz KODEKSA ZA PRAVICE PLAČNIKOV DAVKOV ZDSS. Davčni svetovalci Mreže Modro poslovanje objavljajo svoje prispevke v BLOG-ih s ciljem ozaveščanja sdtrank o pravicah, ki so uedene zaradi izpolnjevanja davčnih obveznosti (namen zakona).

Davčni svetovalec mora znati ubraniti tudi pravice plačnikov davkov, kot so določene v Listini EU o temeljnih pravicah (kjer FURS uporablja t.i. EU zakonodajo, kot v primeru carin, DDV-ja, obresti za vse dajatve itd.). Seveda pa mora ubraniti tudi vse pravice, kot jih določa Ustava RS, davčno-procesna zakonodaja (ZdavP-2, ZUP) ter Evropska konvencija za človekove pravice. 

NOVO 2024: 

V okviru paketa storitev "DRUGO MNENJE V DAVČNIH ZADEVAH" ponujamo izdelavo ekspertize o ustreznosti podanih pripomb oz. pritožbenih navedb v postopku pritožbe zoper inšpekcijslko odločbo. Mnenje lahko uporabi stranka ALI pooblaščenec v postopku, ki želi preveriti svoje pripombe ali pritožbo. Bistvo naše ekspertize je zagotovitev varovanja pravic plačnikov davkov v postopkih obdavčenja

Davčno svetovanje - davčno procesno pravo (pomoč stranki v davčni inšpekciji....)

Davčno svetovanje - davčno procesno pravo (pomoč stranki v davčni inšpekciji....)

Storitev vsebuje sodelovanj v davčnih postopkih s ciljem zagotavljanje udenjanjanje pravic plačnikov davkov, kot jih predvideva Ustava Republike Slovenije.     
Read more Read more
Ali želite

Ali želite "Drugo mnenje v davčnih zadevah" - NOVO v letu 2024!

Ponudba Taxin d.o.o. (mag. Franc Derganc): "Drugo mnenje v davčnih zadevah" in Prva ura davčnega svetovanja (naročilo storitve) za stranke, ki nimajo sklenjenih pogodb s partnerji Mreže modro poslovanje
Read more Read more
Taxin d.o.o. (mag. Franc Derganc) - Drugo mnenje v davčnih zadevah - KRATKA EKSPERIZA

Taxin d.o.o. (mag. Franc Derganc) - Drugo mnenje v davčnih zadevah - KRATKA EKSPERIZA

Gre za PAKET storitev, ki zagotavlja STRANKI in njenim pomočnikom, da svojo vlogo (pripombe, pritožbo) preverijo pri izvedencu za davčni postopek. 
Read more Read more
Za funkcionalnost strani
uporabljamo piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov.

Nekateri piškotki so bili
morda že servirani
v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.
Želim več informacij